Navigare necesse est......

Så seiler vi på Mjøsa

Det er kanskje litt for komfortabelt og enkelt å seile på Norges største innsjø.

Så var det over for en stund......

Vi har fått tak i en liten seilbåt. Det er en Magnific Midget og den er på 24 fot. Båten er en gammel "klasse båt" fra 70 tallet med langkjøl. Den har vært spartansk utstyrt med et lite pentry, toalett og køyer for fire personer. men er nå under ombygging til å bli komfortabel for to personer, Den er utstyrt med en danskprodusert innenbords 7 HP "Vire" motor . Den solide motoren er nå reparert, satt igod stand og forbedret med et lukket kjølesystem og en varmeveksler. Ei egen motorfeste ramme i rustfritt stål med nye motorfester vil holde orden på komponentene.

Båten var den siste opp av Mjøsa

Ombygging

Båten er utstyrt med et fast toalett etter det som var moderne da den ble bygget. Nå vil den få en stor holding tank, ferskvannstank og et moderne røropplegg. Elektrisitetsopplegget må også lages nytt og den vil få adskilt toalett med vaskemulighet. Fast køye plass for fire blir det ikke lenger plass til så to brede køyer foran er nok.

"Competent crew"

Å bo inne på Finnskogen og ha lyst på seiling er ikke enkelt-.

Vi har tatt kurs og har sertifikat på at vi kan seile!

Oslo Seil og Navigasjonsskole har over en lange weekend i indre Oslofjord lært oss det grunnleggende.

Kano

Hjemme her vi bor er det ikke dypt nok til seilbåt så vi har hatt mange kanoer. Like nedenfor huset vi bor går Skasåa med et spennende dyreliv der vi kan padle ut på kanosafari. Finnskogen er fin å padle rundt i med kano. Jeg har bygget mine egne kanoer av mange typer. Den seneste typen "Solungen" har jeg utviklet helt selv.